Френската футболна легенда Ален Жирес напусна поста треньор на националния

...
Френската футболна легенда Ален Жирес напусна поста треньор на националния
Коментари Харесай

Тунис се раздели с Ален Жирес

Френската футболна легенда Ален Жирес напусна поста треньор на националния тим на Тунис, макар че изведе тима до полуфинал в шампионата за Купата на Африка. Тунизийската федерация по футбол разгласи раздялата, като в особено известие посочи, че става дума за взаимно единодушие.

Жирес беше назначен през декември и оказа помощ на тима да стигне до топ 4, макар че в целия шампионат завоюва единствено един мач, а останалите дуели приключиха наедно и един след дузпи в елиминациите. На шампионата в Египет отборът направи три равенства в групата, след което в профил Гана с осъществяване на дузпи и единствената победа пристигна при 3:0 над Мадагаскар на четвъртфинала. На полуфинала паднаха след продължения от Сенегал, а в мача за 3-ото място отстъпиха и на Нигерия.

За Жирес това е петият тим от континента, който води на шампионата за Купата на Африка след Габон (2010), Мали (2012), Сенегал (2015) и Мали преди две години за повторно. 67-годишният Жирес е управлявал два пъти отбора на Мароко, както и тимовете на Тулуза и на Пари Сен Жермен във френската Лига 1.

С уволнението на Жирес той става 13-ият от всичките 24 наставници от шампионата, които изгубиха работата си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР