Френската футболна федерация обяви, че търси решение, след като възникна

...
Френската футболна федерация обяви, че търси решение, след като възникна
Коментари Харесай

Френската федерация смекчи позицията си след бойкота на Мбапе

Френската футболна федерация разгласи, че търси решение, откакто породи спор със звездата на отбора Килиан Мбапе по отношение на потреблението на имиджовите му права. В понеделник нападателят на Пари Сен Жермен заплаши, че ще бойкотира фотосесия със съотборниците от националния отбор на Франция. Няколко часа по-късно от федерация обявиха, че " ще преразгледаме допустимо най-скоро съглашението за правата върху изображенията, с което тя обвързва играчите от националния тим “. Мбапе сложи ултиматум, откакто се оказа, че Френската футболна федерация не е изменила груповия трудов контракт, уреждащ правата на френския тим преди международното състезание първенство в Катар.

Промяната на позицията на федерацията пристигна след полемики с присъединяване на играчи от представителния тим, президента на френската федерация Ноел Льо Грае, треньора Дидие Дешан и маркетинговия управител. 

" Френската футболна федерация чака с неспокойствие да работи по новото съглашение. То ще разреши на федерацията да отбрани своите ползи, като в същото време вземе поради опасенията, единомислещо изразени от играчите ", споделиха от федерацията. 

Настоящият групов трудов контракт на Френската футболна федерация датира от 2010 година. Той задължава играчите да вземат участие в реклами и фотосесии, като в подмяна на това те получават по 25 000 евро за всеки мач, в който играят. Според Мбапе обаче договорката е несправедлива, защото избрани играчи са доста по-разпознаваеми и вземат участие доста по-често в рекламни акции. Освен това играчите желаят да имат право да избират марките, с които се свързва техният облик. 

В четвъртък Франция приема Австрия в мач от Лигата на нациите, а три дни по-късно " петлите " ще пътуват за Копенхаген за мач с Дания от последния кръг на груповата фаза на шампионата. Французите нямат късмет за класиране за финалната четворка в шампионата. След четири кръга те заемат последното място в група " А " с 2 точки. Лидер е Дания с 9.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР