Френската енергийна компания Electricite de France (EdF) ще ремонтира дефектни

...
Френската енергийна компания Electricite de France (EdF) ще ремонтира дефектни
Коментари Харесай

Ново забавяне в изграждането на френската ядрена централа, която трябваше да е готова преди 7 години

Френската енергийна компания Electricite de France (EdF) ще ремонтира дефектни заварки в нуклеарната апаратура, която се построява в Западна Франция. Това ще усили разноските по плана с цели 14% до 12,4 мииарда евро, или 13,6 милиарда $. По този метод към нуклеарния колос се основава в допълнение напрежение поради нужните нараствания на бюджета, написа Bloomberg.

Последното нарастване на бюджета на централата Flamanville-3 е следващият удар за френската компания, която увеличи оценката си за два сходни реактора, които построява в Съединени американски щати преди няколко седмици. Проектът също по този начин основава напрежение и към различен, надалеч по-генерален въпрос - този за бъдещето на нуклеарната енергетика във Франция като цяло. Правителството в страната също по този начин не е склонно да утвърждава нови нуклеарни планове, преди Flamanville-3 да бъде най-сетне приключена и в употреба.

EDF е нараснала прогнозната си сметка за плана с 1,5 милиарда евро при последната оценка, написа в изказване на сдружението. Почти приключеното дружество, което към този момент изостава от график със седем години, няма да може да бъде заредено с нуклеарно гориво преди края на 2022 година. До тогава ЕDF би трябвало да поправи 66 заварки.

Поради създалата се обстановка акциите на EDF паднаха с 1,6%.
 Защо светът има потребност от повече нуклеарни мощности?
Защо светът има потребност от повече нуклеарни мощности?

Над 20 нови нуклеарни реактора би трябвало да бъдат пуснати преди 2020 година

Предпочитаният сюжет на EDF за ремонта включва потреблението на отдалечено ръководени роботи за осъществяване на високо прецизни интервенции в тръбопроводи. Това ще наложи чиста инвестиция от 15,5 милиарда евро през 2020 година, което е нарастване с 500 милиона евро.

Дружеството има за цел да получи утвърждение от френския орган за нуклеарна сигурност за проекта му за ремонт до края на идната година. EDF също по този начин има и аварийна алтернатива, която би довела до добиване на тръбопровода за ремонт, само че това " евентуално би довело до в допълнение закъснение от една година и спомагателни разноски от 400 милиона евро ", изясни ръководителят на нуклеарната централа Завие Урса.

От началото на строителството на централата нейният бюджет се е нараснал три пъти. Многократните неуспехи принудиха EDF да продаде активи за ограничение на дълга през последните години.

Въпреки че нуклеарната сила обезпечава нисковъглеродна електрическа енергия непрекъснато, спираловидните разноски могат да затруднят EDF да убеди френското и английското държавно управление да дават следващата нужна поддръжка за финансирането на нови атомни централи.

Моментът е сериозен с оглед и на различен въпрос - енергийната компания се стреми да продаде 6 сходни реактора в Индия конкурирайки се с съветски, китайски и американски производители.
 Франция към момента чисти лабораторията на Мария Кюри
Все още чистят лабораторията на дамата, без която през днешния ден светът нямаше да има нуклеарна енергетика

В лабораторията има изотопи на уран с интервал на полуразпад 4,5 милиарда години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР