Френската енергийна компания EDF се нуждае от няколко месеца, за

...
Френската енергийна компания EDF се нуждае от няколко месеца, за
Коментари Харесай

Френската енергийна компания EDF засега няма да обявява стойността и соковете за изграждане на АЕЦ „Фламанвил 3“


Френската енергийна компания EDF се нуждае от няколко месеца, с цел да проучва и да поправя дефектните заварки на изграждащия се Трети енергоблок на АЕЦ „ Фламанвил “, оповестява организация Ройтерс. След това ще бъдат оповестени разноските и възможната дата на пускане на реактора, стана ясно от думите на Ксавие Урса, отговарящ за новите нуклеарни планове на компанията. Пред парламентарната комисия той разгласи, че EDF ще работи в тясно съдействие с френския нуклеарен регулатор Autorité de Sûrete Nucléaire (ASN) по отношение на препоръчаните решения.

„ Поне за няколко месеца стопираме да приказваме за бюджет и дата на стартиране на АЕЦ „ Фламанвил “ 3, с цел да се съсредоточим върху цялостната картина на обстановката с ASN “, сподели Урса.

По време на построяването на енергоблока, компанията се сблъска с следващо увеличение на разноските и закъснение от графика с три години, откакто регулаторът предписа да бъдат извършени ремонтни действия.

По думите на Урса, EDF е подала заявление за удължение на периода на разрешителното за създаване на реактора, защото настоящето изтича през април 2020 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР