Френската държава настоява за сливането на автомобилните концерни Renault и

...
Френската държава настоява за сливането на автомобилните концерни Renault и
Коментари Харесай

Франция настоява за сливане на Renault и Nissan

Френската страна упорства за сливането на автомобилните концерни Renault и Nissan в една холдингова компания, а също по този начин държи колкото се може по-скоро да бъде определен нов ръководител на Съвета на шефовете на алианса на мястото на задържания през ноември Карлос Гон.
По данни на японското издание „ Никей”, френска делегация, в която влизат един от шефовете на Renault – Мартeн Виал, и шефът на кабина на министъра на стопанската система Емануел Мулен, към този момент е посетила Токио, с цел да договаря с Nissan. Според в този момент настоящото съглашение, френският производител има право да назначава управление на японския си сътрудник.
Самият Гон към момента е в арест в Токио, откакто беше задържан на 19 ноември дружно с дясната си ръка Грег Кели. Двамата са обвиняване в укриване на приходи и финансови измами със средства на Nissan, само че Кели напусна ареста под гаранция поради влошеното си здравословно положение.
Засега японският съд отхвърля да направи същото с Гон. Според последните информации, изпълнителният шеф на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi още веднъж е изискал да бъде пуснат под гаравция, като е заречен да не напуща страната и да изпълява всичко, което се желае от него, до момента в който върви следствието. Гон даже ще съобщи пасторта си на управляващите, в случай че настояването му бъде задоволено и ще се придвижва със специфична гривна, с която ще следи местонахождението му.
Нещо повече – топ-мениджърът е подготвен да внесе по-висока сума като гаранция, че няма да избяга, а също по този начин ще поеме издръжката на частните охранители, които ще го пазят, само че и ще наблюдават за дейностите му. Молбата на Гон е импортирана още в петък и довечера ще бъде прегледана от съда в Токио. Предишните два опита на юристите му за стартиране под гаранция се оказаха несполучливи, откакто съдът реши, че Гон ще може да влияе на очевидците по делото и да ги принуди да трансформират показанията си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР