Френската банка Сосиете Женерал“ ще плати на САЩ 1,34 милиарда

...
Френската банка Сосиете Женерал“ ще плати на САЩ 1,34 милиарда
Коментари Харесай

Сосиете Женерал ще плати на САЩ 1.34 млрд. долара заради нарушаване на санкции

Френската банка „ Сосиете Женерал “ ще заплати на Съединени американски щати 1,34 милиарда $ за нарушение на режима на американски наказания по отношение на Куба, Иран и Судан. Това заяви Федералният запас.

По данни на ФЕД френската банка е санкционирана с 81,3 милиона $ „ за рискови и голословни интервенции, свързани преди всичко с нарушаването на американските наказания във връзка с Куба “. За урегулирането на разногласието оповестява и американското министерство на финансите: съглашението планува банката да заплати на ведомството съвсем 53,9 милиона $ поради нарушаването на глобите против Куба, Иран и Судан.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати ще получи от „ Сосиете Женерал “ 717, 2 милиона $. Други 325 милиона $ френската банка ще би трябвало да заплати на департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк, а 162,8 милиона $ – на офиса на окръжния прокурор на Манхатън. „ Общата сума на санкциите, наложени от всички ведомства, доближава 1,34 милиарда $ “, се споделя в изказването на ФЕД. Съединени американски щати скъсаха дипломатическите си връзки с Куба през 1961 година поради национализирането на американската благосъстоятелност на острова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР