Френската автомобилостроителна група PSA и италианско-американската Fiat-Chrysler подписаха споразумение за

...
Френската автомобилостроителна група PSA и италианско-американската Fiat-Chrysler подписаха споразумение за
Коментари Харесай

Официално: PSA Group и Fiat-Chrysler се сливат

Френската автомобилостроителна група PSA и италианско-американската Fiat-Chrysler подписаха съглашение за ангажиращо доближаване в вероятността на сливането им като две равнопоставени компании. Така ще бъде основан четвъртият по величина авто тръст в света, оповестиха през днешния ден двете компании в общо официално съобщение, представено от международните организации.

Новата група, чийто личен състав ще наброява над 400 000 чиновници, ще има консолидиран оборот от близо 170 милиарда евро и годишни продажби от 8,7 милиона коли с марките Fiat, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot и Vauxhall.

В резултат на това доближаване новата компания ще има подсилени капиталови благоприятни условия, посредством които да отговори на провокациите на нова епоха на трайна подвижност и ще реализира целогодишна облага, оценена на 3,7 милиарда евро. При това няма да бъде затворен нито един цех по отношение на тази трансакция, означават сътрудниците по сливането, предава Българска телеграфна агенция.

Китайската Dongfeng motors ще държи дял от 4,5 на 100 в новата група след сливането на PSA и Fiat-Chrysler, оповестиха осведомени източници, представени от Ройтерс.

По-рано бордът на PSA утвърди обвързващ меморандум за съгласие на стойност 50 милиарда $ за сливане с Fiat-Chrysler, напомня Ройтерс.

Dongfeng има сега 12,2 на 100 от акциите в PSA и съгласно авансово съглашение, оповестено през октомври, трябваше да остане с близо половината от този дял и в новата компания след сливането с Fiat-Chrysler.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР