Френската актриса Изабел Аджани ще бъде съдена на 19 октомври

...
Френската актриса Изабел Аджани ще бъде съдена на 19 октомври
Коментари Харесай

Френската актриса Изабел Аджани ще бъде съдена за данъчни измами

Френската актриса Изабел Аджани ще бъде съдена на 19 октомври в Париж за укриване на налози и пране на пари, съобщи Франс прес, базирайки се на правосъден източник.

" Изабел Аджани оспорва хипотетичните обстоятелства и не е направила никакво нарушаване ", споделиха юристите й Жули Фреал-Сезон и Седрик Лабрус, осъждайки " неоснователното и непропорционално " правосъдно гонене.

Шестдесет и осем годишната актриса и носителка на голям брой награди е упрекната, че е измамила данъчните управляващи през 2013, 2016 и 2017 година посредством два механизма.

Актрисата е укрила подаяние от сенегалски предприемач - кръстник на сина й, под прикритието на заем, което й е разрешило да избегне заплащането на налог за прехвърлянето. Аджани е имала и фиктивно местопребиваване в Португалия, което й е разрешило да укрие налог върху приходите.

" Френските данъчни управляващи употребяват всички вероятни средства, с цел да преквалифицира този заем като подаяние, макар направените през годините заплащания ", споделят още юристите на Изабел Аджани. 

Според правосъдния източник актрисата ще бъде съдена и за пране на пари, действия, осъществени сред Съединени американски щати и Португалия през 2014 година Тя е обвинена, че е прекарала през американска банкова сметка недекларирана пред данъчните управляващи сума от офшорна компания с незнаен бенефициент, предопределена за инвестиция в Португалия.

Изабел Аджани - единствената френска звезда, печелила пет пъти премия " Сезар " за най-хубава актриса, дебютира в театъра, преди да бележи киното със своите нежни и буйни героини от филми като " Историята на Адел Ю. " на Франсоа Трюфо и " Кралица Марго " на Патрис Шеро по романа на Александър Дюма. 

Наскоро Изабел Аджани накара хората още веднъж да заговорят за нея посредством завръщането й към музиката - актрисата, която извършва песента " Pull marine ", написана от Серж Генсбур преди 40 години, приготвя втори албум за края на годината.  

През октомври 2020 година Аджани също беше упрекната във финансова машинация, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР