Френската актриса Изабел Аджани ще бъде изправена пред съда в

...
Френската актриса Изабел Аджани ще бъде изправена пред съда в
Коментари Харесай

Френската актриса Изабел Аджани отива на съд за данъчни измами

Френската актриса Изабел Аджани ще бъде изправена пред съда в Париж на 19 октомври по обвинявания в данъчни измами и пране на пари, научи Агенция Франс Прес от правосъден източник.

" Изабел Аджани отхвърля обвиняванията, не е направила никакво закононарушение ", обявиха юристите на актрисата, Жюли Фреал-Сейсон и Седрик Лабруз, като осъдиха производството като " безпричинно и непропорционално ". 68-годишната неведнъж награждавана актриса е упрекната в машинация на данъчните управляващи през 2013, 2016 и 2017 година посредством две схеми.

Твърди се, че е укрила " подаяние от два милиона евро от Диагна Ндиайе (сенегалски предприемач и член на Международния олимпийски комитет, наред с други), под прикритието на заем, което ѝ е разрешило да избегне 1,2 милиона евро налози за прекачване ", и е имала фиктивно местопребиваване в Португалия, което ѝ е разрешило да " избегне 236 000 евро налог върху приходите ", прецизира правосъдният източник.
 

— Jaun News English (@EnglishJaun)
" Френските данъчни управляващи вършат всичко допустимо, с цел да преквалифицират този заем като подаяние, макар че е бил изплащан през годините ", споделят юристите на Аджани, които са " изумени от тази жестокост ". Ндиайе е кръстник на сина на актрисата, Габриел-Кейн Дей-Люис (28 г.), допълват те.

Актрисата ще бъде съдена и за закононарушения, свързани с пране на пари , осъществени в Съединени американски щати и Португалия през 2014 година Тя е обвинена, че " посредством американска банкова сметка, която не е заявена пред данъчните управляващи, е насочила сумата от 119 000 евро от офшорна компания с незнаен бенефициент, предопределена за инвестиция в Португалия ", добавя същият източник.

Разследването е почнало през 2016 година след разкритията на " Панамските документи " за система за укриване на налози посредством сметки в данъчни убежища. Изабел Аджани беше посочена като притежател на сдружение на Британските Вирджински острови. Въпреки че следствията не откриха никакви финансови потоци, свързани с това офшорно сдружение, те разкриха доказателства за данъчни измами и пране на пари, съобщи правосъдният източник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР