Френската Академия за филмово изкуство раздаде снощи в Париж наградите

...
Френската Академия за филмово изкуство раздаде снощи в Париж наградите
Коментари Харесай

Френската Академия за филмово изкуство раздаде за 43-и път наградите "Сезар"

Френската Академия за кино изкуство раздаде нощес в Париж премиите "Сезар " за 43-и път, предадоха осведомителните организации.

Драмата "120 удара в минута " на режисьора Робен Кампийо завоюва шест награди "Сезар ", в това число за най-хубав филм и най-хубав сюжет. Лентата се концентрира върху група деятели в Париж през 90-те години в разгара на зараза от СПИН. "120 удара в минута " завоюва също Голямата премия на кинофестивала в Кан през 2017 година

"Нелюбов " на съветския режисьор Андрей Звягинцев за двойка, преживяваща тежък бракоразвод, когато детето им изчезва, получи премия за най-хубав задграничен филм. 54-годишният Звягинцев не участва на церемонията, с цел да получи премията. "Нелюбов " завоюва премията на журито в Кан предходната година и е номиниран за "Оскар " за най-хубав задграничен филм.

Наградата за най-хубав режисьор взе Албер Дюпонтел за неговата трагикомедия "Ще се забележим там горе ", основана на отличената с "Гонкур " книга на Пиер Льометр.

Жана Балибар завоюва премията за най-хубава актриса за ролята си в "Барбара ", а Суон Арло - за най-хубав артист за ролята на млад фермер в "Кърваво мляко ".

Испанката Пенелопе Крус завоюва почетна премия "Сезар " за достижения в киното.

Наградите "Сезар " се връчват от френската кино академия от 1976 година и са наречени на създателя на статуетката - скулптора-авангардист Сезар Балдачини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР