Френска компания трябва да плати компенсация на семейството на служител,

...
Френска компания трябва да плати компенсация на семейството на служител,
Коментари Харесай

Френска фирма се оказа отговорна за смърт на служител по време на секс

Френска компания би трябвало да заплати отплата на фамилията на чиновник, умрял от сърдечна непълнота по време на секс, съобщи Би Би Си.

Причината е, че служителят е бил в командировка. Това трансформира гибелта му в трудова акцидент съгласно решението на френски съд.

Фирмата упорствала, че мъжът не е изпълнявал професионални отговорности, когато отишъл в непозната хотелска стая. Според съдиите обаче френското законодателство допуска, че работодателят е виновен, какъвто и случай да се случи по време на командировка.

Мъжът, чието име се загатва като " Ксавие Кс. ", до гибелта си през 2013 година работи за компания за железопътни услуги, основана край Париж. За командировката в централна Франция, приключила злощастно, работодателят има друго мнение: гибелта е настъпила поради " извънбрачна връзка с изцяло непозната ".

Затова и бе оспорена позицията на държавното здравно обезпечаване във Франция, което настояваше казусът да се преглежда като случай на работното място ". Осигурителната компания упорства, че половият акт е напълно обикновено нещо като " да си вземеш душ или да хапнеш " и апелативният съд в Париж одобри тази концепция, изяснява Би Би Си.

Съдът счита, че служителят има право на обществена отбрана " от самото начало на задачата си " и без значение от събитията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР