Френска компания от самолетната индустрия проявява сериозен интерес към индустриалната

...
Френска компания от самолетната индустрия проявява сериозен интерес към индустриалната
Коментари Харесай

Френска компания с интерес към индустриалната зона в Горна Оряховица

Френска компания от самолетната промишленост демонстрира сериозен интерес към индустриалната зона в Горна Оряховица. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов при подписването на Меморандум за съдействие сред Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Община Горна Оряховица, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Подписи по сключването на Меморандума поставиха изпълнителният шеф на НКИЗ Антоанета Барес и кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Министърът бе безапелационен, че посредством основаването на зоните страната противодейства на районните несъответствия. По думите му построяването на новия сектор от автомагистрала " Хемус " е още една мярка в посока превъзмогване на диспропорциите и метод за привличане на още повече вложения в региона. Стана ясно, че Община Горна Оряховица е подготвила и разполага с подготвен терен, попадащ в източната промишлена зона на града, с обща повърхност към 300 дка. Териториалното му разположение го прави извънредно атрактивен за вложения, защото е с добра техническа инфраструктура и е ситуиран директно до летище и гара.

По време на срещата министър Караниколов разясни какви са механизмите за основаването на сдружението и каква е новата политика в построяването на индустриалните зони.

До момента НКИЗ ЕАД има подписани меморандуми за съдействие с общините в Бургас, Божурище, Враца, Сандански, Ловеч, Кюстендил, Варна, Видин, Дупница, Стара Загора, както с регионална администрация Кърджали.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР