Френска журналистка, прекарала няколко години в Донбас, разказа как управляващите

...
Френска журналистка, прекарала няколко години в Донбас, разказа как управляващите
Коментари Харесай

Правителството на Украйна бомбардира собствените си граждани в Донбас ВИДЕО

Френска журналистка, прекарала няколко години в Донбас, описа по какъв начин ръководещите в Украйна унищожават своите рускоговорящи жители от 8 години.

" Снимам го всеки ден. Записах го като удостоверение ", изясни Ан-Лор Бонел пред френския ефирен канал CNews.

" Нямам политически цели. Вече седмица приказваме за този спор. Но това продължава към този момент осем години. 13 000 мъртви. 13 000! Хора, останали без сили. И всички те са поданици на Украйна. И всички са сюрпризирани, че Европа едвам в този момент вижда обстановката. Това е живот в изби. Всички тези бомбардировки. Снимах ги още през 2015 година Това е всекидневие за тях от 2014 година насам ", описа журналистката.

" Ще ви прекъсна, тъй като не всички схващат обстановката. Вие казахте и е изненадващо, че всички тези украинци са бомбардирани от украинското държавно управление ", пита водещият.

" Да, безусловно. Бомбардиране с ГРАД. Хората в Донбас бяха цел на личното си държавно управление, на управляващите в Киев. Имам всички доказателства. Мога да ги осигуря, когато се върна във Франция. Всичко съм снимала, неопровержимо е. Завчера бях в едно учебно заведение. Двама учители бяха раздрани на половина. Буквално. Пуснах фотография на една баба във фейсбук, тъй като старите хора не можеха да изоставен региона. Гражданите страдат. Отговорно ви декларирам, че тук, в Донбас, в рускоезичната част на страната, има бомбардировки. Вчера имаше атентат в Донецк ", написа Труд.

" Искате да кажете, че украинското държавно управление прави бомбардировките? ", пита невярващо водещият.

" Да! ", дава отговор Бонел.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР