Фрегатите на руския Черноморски флот (ЧФ) преминават през Дарданелите и

...
Фрегатите на руския Черноморски флот (ЧФ) преминават през Дарданелите и
Коментари Харесай

Руски фрегати с ракетна система "Калибър" минават през Босфора

Фрегатите на съветския Черноморски флот (ЧФ) минават през Дарданелите и Босфора на път към Средиземно море, където към този момент се намира транспортен съд на флота от същата серия. Това се споделя в изказване от през днешния ден на Черноморския информативен отдел, представено от международните организации.

"В същото време две фрегати от Черноморския флот започнаха да минават през турския Босфор и Дарданелите в посока към Средиземно море.

Фрегатите "Адмирал Макаров " и "Адмирал Григорович ", оборудвани с високо точно оръжие - ракетната система " Калибър-НК ", правят плануван преход от Севастопол към далечната морска зона където ще бъдат част от силите на непрекъснатото групиране в Средиземно море ", се споделя в известието.

Изяснява се, че с прехода по море, екипажите на корабите приключиха комплекс от военноморски учения на военноморските подготвителни площадки в Черно море.

Третата фрегата от Черноморския флот от тази серия - "Адмирал Есен ", извършва задания в Средиземноморието от декември 2019 година, оповестиха още от пресслужбата.

Корабите са от нова серия фрегати от план 11356P / M (използва се също означение 11357). Това е поредност от многоцелеви фрегати- пазачи на далечни морски зона. Те са предопределени за заличаване на надводни кораби и подводници, както и наземни цели на съперника, на патрули. Могат да бъдат употребявани както за наблюдаване, по този начин и за отбрана на морските връзки.

Фрегатите носят осем пускови установки на ракетната система "Калибър-НК ". Корабите са оборудвани и със зенитно-ракетни и артилерийски системи Штил-1, АК-630М, 100-милиметрови универсални артилерийски крепежи А-190, торпедни тръби и ракетна ракета RBU-6000. Фрегатата има писта за политане и хангар против хеликоптери (Ка-27 или Ка-31).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР