Фрегатата „Дръзки“ се върна в пункт за базиране Бургас след

...
Фрегатата „Дръзки“ се върна в пункт за базиране Бургас след
Коментари Харесай

Фрегатата „Дръзки“ се върна в пункт за базиране Бургас след операция „Морски защитник“

Фрегатата „ Дръзки “ се върна в пункт за базиране Бургас след интервенция „ Морски бранител “ в Средиземно море. Тя беше 40 дни под командването на втората непрекъсната група кораби на НАТО. Събитието съответствува с празника на военноморска база,която през днешния ден означи 74 години от основаването си, съобщи БНР.

При извънредно тежки метеорологични условия "Дръзки " съумя да потвърди, че подготовката на българските моряци подхожда на високите стандарти на НАТО, сподели през днешния ден командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев, който посрещна фрегатата.

"На "Дръзки " се разчиташе при накриване на огромни региони при наблюдаване т.е всякаква активност, която би била обвързвана с терористични дейности, нарушение на интернационалното право,както и нетрадиционни закани. Бяхме в териториалните води на Либия, Египет и Израел, изясни командирът на "Дръзки " капитан втори сан Ивайло Иванов.

"Като се утежни ситуацията, се наложи да се изтеглим на североизток пред крайбрежията на Сирия. Тежко беше, само че не нещо, което не сме виждали. ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР