Фрегатата "Дръзки", групи от специалните сили на ВМС и вертолет

...
Фрегатата "Дръзки", групи от специалните сили на ВМС и вертолет
Коментари Харесай

Фрегатата "Дръзки" ще участва в съвместно учение с кораби от Втората постоянна военноморска група на НАТО

Фрегатата "Дръзки ", групи от специфичните сили на Военноморски сили и вертолет "Пантер " ще вземат участие на следващия ден в взаимно обучение с плавателни съдове от Втората непрекъсната военноморска група патрулни кораби на НАТО. Това заяви през днешния ден на конференция на борда на флагмандския транспортен съд на групата HMS "Duncan " командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

Посещението на корабите дава опция на българските Военноморски сили да проведат висококачествено обучение, с което да се увеличи нашата оперативна бойна дарба, уточни командирът. Той разяснява, че визитата на Втората непрекъсната военноморска група патрулни кораби на НАТО е одобрено преди повече от година и не е обвързвано с изключителни обстановки.

Командирът на групата комодор Майкъл Ътли разяснява, че групата има разнообразни основни задания и има опция да реагира при военни провокации или филантропични проблеми. Една от дилемите е битката и предотвратяването на проблеми с миграцията в Егейско море. Контраадмирал Петев добави, че незаконната миграция е проблем, с който не може да се чака, че ще се оправи една страна или една институция. Той сподели още, че във връзка с Черно море няма засилен мигрантски напън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР