Фреди Меркюри си остава един от най-великите изпълнители, чийто глас

...
Фреди Меркюри си остава един от най-великите изпълнители, чийто глас
Коментари Харесай

20 малко известни факта за големия Фреди Меркюри

Фреди Меркюри си остава един от най-великите реализатори, чийто глас покоряваше и към момента покорява хора от разнообразни генерации и страни. И макар артистът си отиде през 1991 година, неговата персона не стопира да вълнува и през днешния ден, доказателство за това е и биографичният филм „ Бохемска рапсодия “, който ще излезе по кината в края на тази година. А до тогава ви представяме 20 обстоятелството за Меркюри, които доста хора не знаят.

1. Брайън Мей се тормозил, че Фреди няма да може да запише песента Show Must Go On, тъй като заболяването на Фреди към този момент била доста напреднала и той едвам се движел. Но артистът изпил порядъчно количество водка, споделил на Мей „ Ще го направя, скъпи “ и записал песента от първия път.

2. Фреди Меркюри постоянно дегизирал принцеса Даяна в мъжки облекла, с цел да може принцесата да излиза с тях по клубовете и никой да не я разпознае.

3. Когато го попитали какъв е смисълът на припева на Bohemian Rhapsody, Фреди дал отговор, че в него няма смисъл, а е формиран от глупости, които се римуват.

4. Вокалът на The Who Роджър Долтри споделя за Меркюри: „ Той е най-виртуозният рок реализатор на всички времена. Той можеше да изпее всяка ария във всеки род. Можеше да трансформира стила си на пеене от стих на стих и, божичко, това е същинско изкуство. Той беше брилянтен. “

5. В началото на 70-те години Фреди има връзка с Мери Остин. Когато умира, Фреди ѝ завещава множеството си пари, къщата си и приходите му от звукозаписите на групата. Той ѝ е посветил няколко песни и я назовава „ любовта на живота ми ". Много е евентуално песента Love of My Life да е отдадена на Мери.

6. Според легендите гласовият диапазон на Фреди е бил 4 октави. Учените не са съумели да потвърдят тези изказвания, само че артистът е имал необикновен надзор върху гласа си и е можел бързо да трансформира звученето си от бас до тенор. Освен това е любопитно, че когато говорел, гласът на Фреди бил по-скоро баритон, само че при пеене звучал като тенор.

7. Фреди Меркюри и Майкъл Джексън се пробвали да запишат няколко песни дружно, само че явно нещата не са се получили. Според слуховете отговорен е бил Майкъл Джексън, който непрекъснато водел домашната си лама в студиото.

8. По едно време Фреди е имал 10 котки. Той даже им посвещава албум (Mr. Bad Guy), както и ария (Delilah).

9. Фреди въобще не харесвал зъбите си и се срамувал от тях, само че не желал да ги трансформира, тъй като се страхувал, че това ще промени неповторимото звучене на гласа му.

10. Кърт Кобейн загатва Фреди в бележката, която оставя, преди да се самоубие. В нея Кобейн написа, че постоянно се е възхищавал на музикалните му благоприятни условия.

11. Фреди самичък измислил фамозното лого на Queen. В него ще видите зодиакалните знаци на всички членове на групата: Два лъва за Дийкън и Тейлър, рак за Мей и две феи за Меркюри, който е роден под знака на Девата.

12. Ето какво споделя Брайън Мей за записването на последния им албум Made in Heaven: „ Той все ми повтаряше „ Пиши още, напиши ми още песни. Просто желая да ги изпея и когато си отида, ти можеш да ги довършиш “.Той в действителност беше смел “.

13. В анкетата на BBC за най-великите британци в историята Фреди е на 59-то място, макар че е роден в Занзибар.

14. Рожденото име на Фреди е Фарух Булсара, само че артистът си трансформира името на Фредерик Меркюри към 1970 година, когато основават групата. Интересното е, че в паспорта му е пишело Фредерик, само че той в никакъв случай не се е представял с цялостното си име.

15. Въпреки че на сцената Фреди е доста дръзновен, артистът бил доста свенлив и съвсем в никакъв случай не давал изявленията.

16. Фреди написа песента Crazy Little Thing Called Love в банята. Певецът си взимал вана в един хотел, когато се въодушевил за песента. Дори изискал да му донесат пианото в банята, с цел да композира.

17. Видеото към These Are the Days of Our Lives e снимано през май 1991 – 6 месеца преди гибелта му. Това са едни от последните фрагменти на Фреди, който към този момент е доста болен.

18. Цялото семейство на музиканта е от религиозната индийска общественост парси и практикувало античната вяра зороастризъм. Независимо че Фреди не бил изключително набожен, зороастрийски духовник отслужил опелото му.

19. Ковчегът му е импортиран в църквата под звуците на Take My Hand, Precious Lord / You’ve Got a Friend на Арета Франклин, която била обичаната му изпълнителка.

20. Тъй като положението му се влошила фрапантно, Фреди решил да забърза неизбежния край и спрял да взима медикаментите си, най-после приемал единствено обезболяващи.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР