Фредерик Васьор е този, който наследи Матиа Биното начело на

...
Фредерик Васьор е този, който наследи Матиа Биното начело на
Коментари Харесай

Монтоя: Ферари трябваше да вземе Жан Тод

Фредерик Васьор е този, който наследи Матиа Биното отпред на Ферари, само че някогашният водач във Формула 1 Хуан Пабло Монтоя е на мнение, че Жан Тод е щял да бъде по-добро решение.

Ферари не избра незабавно Васьор, откакто стана ясно, че Биното подава оставка в края на ноември. В италианските медии се появи информация, че от Скудерията са се обърнали към Жан Тод и Рос Браун, само че и двамата са отказали на някогашния си отбор. Тод е отвън света на моторните спортове от края на 2021, когато напусна поста си на президент на ФИА, а Браун се отдръпна в края на предходната година от шефското си място във Формула 1.

„ Мислех, че Ферари ще назначи Жан Тод – изясни Монтоя пред френското издание на motorsport.com. – Честно казано, аз щях да постъпя по този начин. Не знам дали Тод би желал да се върне, само че той към този момент е правил тази работа, справил се е, всичко го почитат и никой не желае да го ядосва. ”
 Монтоя: Андрети ще би трябвало да си купи тим във Формула 1 Монтоя: Андрети ще би трябвало да си купи тим във Формула 1
Колумбиецът, чийто наследник ще се състезава във Формула 3 този сезон, даде спомагателни претекстове за наемането на Жан Тод.
 Синът на Монтоя влезе в младежкия тим на Ред Бул Синът на Монтоя влезе в младежкия тим на Ред Бул
„ Тод няма потребност от тази работа, а когато избрана работа не ти би трябвало, не ти пука дали ще я загубиш и по тази причина можеш да взимаш по-смели решения – изясни Монтоя. – Надявам се, че Ферари ще се показват добре този сезон. Автомобилът им беше доста мощен при започване на 2022 и по-късно нещата се объркаха. Което беше огромна изненада... След това Биното сподели, че ще завоюват последните 10 надпревари, пък не завоюваха нито едно. ”
 Бивш началник във Ферари: Биното беше жертван, откакто се скара с Леклер Бивш началник във Ферари: Биното беше жертван, откакто се скара с Леклер
47-годишният Монтоя има 94 старта във Формула 1, карал е за сър Франк Уилямс и Рон Денис и изясни, че във Ферари има една огромна разлика по отношение на другите мощни тимове.
 Тото Волф изясни докога ще остане Мерцедес във Формула 1 Тото Волф изясни докога ще остане Мерцедес във Формула 1
„ Една от компликациите във Ферари е, че никой не е сигурен за работата си, като че ли шефовете непрекъснато чакат да сбъркаш някъде и да те уволнят – изясни Монтоя. – Така наподобява в профил. Вижте какво прави Тото в Мерцедес или Хорнър и лекар Марко в Ред Бул, там няма такива неща. Шефовете на тимовете са сигурни за мястото си и това важи и за хората под тях. Във Ферари няма такова нещо. Всеки си мисли: „ Колко ще изкара новият началник на Ферари? ”. Защото постоянно някой чака, с цел да го смени. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР