Фразата двигателят започна да гори масло за много шофьори рисува

...
Фразата двигателят започна да гори масло за много шофьори рисува
Коментари Харесай

С какво масло можем да удължим времето до предстоящия основен ремонт на двигателя

Фразата " моторът стартира да гори масло " за доста водачи рисува много неприятна картина. Когато зад колата стартира да се вижда синкав отработен газ с присъща миризма на изгоряло масло и притежателят стартира да долива на всеки хиляда километра, нещата напълно не са добре. В множеството случаи в такава обстановка главният ремонт неизбежно наближава, само че от време на време не можете да не бързате с него, а просто да промените маслото с друг вид и по този метод да отложите казуса с нараствания му разход.

Основната причина за " разхода на моторно масло " е естественото изхабяване на групата цилиндър-бутало заради огромния пробег на автомобила или тежките условия на работа. Но преди да се хванете за главата и да започнете да изчислявате бъдещите обилни разноски за главен ремонт на мотора, би трябвало да се уверите, че маслото го напуща точно заради увеличените пролуки сред буталните пръстени и стените на цилиндъра, а не заради друга причина.

В последна сметка, банални течове на уплътнения или щета на уплътненията на стеблото на клапана могат да доведат до доста съществени загуби на смазка. Ако други аргументи за нараствания разход на масло, в допълнение към износването на бутално-цилиндровата група, не са открити, можете да пробвате с избора на нова смазка. Трябва обаче да е ясно, че никакви нови смазочни материали не могат изцяло да отстранен разхода на масло. Но е изцяло допустимо доста да се понижи интензивността му.

За да започнете избора на масло, което ще се оправи с такава задача, би трябвало да изучите инструкциите за употреба на колата. Там производителят на автомобила нормално показва диапазона от характерности на смазочните материали, подобаващи за мотора на вашия съответен автомобил. Има общоприето предписание, което се ползва при избора на ново масло за мотор със сериозен пробег и мощно износена бутално.цилиндрова група: би трябвало да преминете към масло с по-голям вискозитет.

Ясно е, че в случай че си поставите цел, тогава за по-голяма " компактност " в мотора, можете незабавно да долеете минерално масло. Но факт е, че моторното масло работи освен в цилиндрите, само че и в други триещи се елементи на мотора. Поради тази причина минералното масло по принцип може да не е уместно за доста възли в мотора, като това важи с цялостна мощ за колите, създадени през последното десетилетие.

В края на краищата ние сме изправени пред задачата освен да създадем допустимо най-дебелия сразяващ филм сред буталните пръстени и стените на цилиндъра, с цел да компенсираме отчасти огромните пропуски, породени от износването. Трябва също по този начин да осигурим здравината на този филм, тъй че триещите се елементи да не влизат в контакт при никакви условия на правилото " метал върху метал ". И актуалните синтетични моторни масла вършат най-хубавото за това.

По този метод излиза наяве, че при „ смазване “ би трябвало да употребявате съвременно синтетично моторно масло, само че с нараснал вискозитет, освен това позволен от производителя. Например, в случай че нормално сте изливали смазка 5W30, тогава можете да я промените с 5W40 или, да вземем за пример, полусинтетика 10W40 - в изключително напреднали случаи на изхабяване на мотора!

В този случай няма смисъл да предлагаме съответни марки масла, защото другите марки масла са по-подходящи за разнообразни мотори. Струва си обаче да разгледаме по-отблизо тези от тях, които са предложени от производителя, освен това за коли с огромен пробег. Те, наред с други неща, нормално съдържат характерен пакет от добавки, който удължава живота на износените триещи се елементи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР