Фрайбург стигна до равенство при домакинството си на Борусия (Дортмунд)

...
Фрайбург стигна до равенство при домакинството си на Борусия (Дортмунд)
Коментари Харесай

Късен автогол спря Дортмунд и зарадва Фрайбург

Фрайбург стигна до тъждество при семейството си на Борусия (Дортмунд) и остава в челото на класирането след 2:2 против “жълто-черните” през днешния ден. Точката за домакините пристигна след автогол на Мануел Аканжи в заключителните минути на “Шварцвалд Щадион”, а след този резултат футболистите Кристиан Щрайх имат еднакъв брой точки с Байерн (Мюнхен), Република България (Лайпциг) и Байер (Леверкузен) - по 14.

Интересното, че и четирите тима са с безусловно идентични индикатори (4 победи, 2 равенства и 1 загуба), само че баварците са отпред в класирането поради по-добрата си голова разлика, до момента в който Фрайбург и Лайпциг разделят второто място с еднакъв брой маркирани и получени голове - 15:7.

Аксел Вицел откри резултата в 20-ата минута, когато означи хубав гол с изстрел от воле. Белгийският полузащитник прати топката в мрежата на домакините след асистенция на Торган Азар за 1:0. Равенството бе възобновено 10 минути след началото на второто полувреме - Джан-Лука Валдшмит продължи отличната си форма от началото на сезона и вкара с левия крайник от дъгата на наказателното поле за 1:1. Борусия обаче бързо си върна преднината, откакто в 67-ата минута Ашраф Хакими приключи по прелестен метод самостоятелен пробив отдясно на нападението на Дортмунд, с цел да върне “жълто-черните” напред - 2:1. В 90-ата минута топката се оказа във вратата на Борусия, откакто резервата Винченцо Грифо опита да бие, само че кълбото се отби в глезена на Аканжи и по-късно влезе в мрежата - 2:2.

Гостите са седми в класирането с 12 точки.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Бундеслига 7 кръг, събота 5 октомври  Фрайбург 2:2краен резулат  Борусия Дортмунд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР