Французите са недоволни от промените в правителствотоНад половината от френските

...
Французите са недоволни от промените в правителствотоНад половината от френските
Коментари Харесай

Французите са недоволни от промените в правителството

Французите са недоволни от измененията в държавното управление
Над половината от френските гласоподаватели са недоволни от измененията в състава на държавното управление. Това демонстрират данните от няколко допитвания, резултатите, от които бяха оповестени през днешния ден.

Според първото от тях, извършено от социологическата работа Elabe по поръчка на телевизия Бе Еф Ем, 56% от французите са „ недоволни “ от състава на новото държавно управление. 58% от запитаните съжаляват, че изпълнителната власт се е отказала от „ промяната на политическия курс “, за което се афишират от ден на ден френски жители. Едновременно с това гласоподавателите губят религия в способността на актуалната власт да „ реши проблемите на страната “. В това не престават да имат вяра единствено 30% от запитаните, до момента в който при започване на президентството на Еманюел Макрон в неговия капацитет са били уверени 50% от французите.

За съпоставяне, първият състав на държавното управление на Едуард Филип, формирано през май 2017 година незабавно след успеха на Еманюел Макрон на президентските избори, се е употребило с утвърждението на 61% от французите. Вторият кабинет на Филип, който е образуван след парламентарните избори от юни 2017 година и значително е повтарял състава на първия, е бил подсилен от 59%.

Другото проучване е осъществено от компанията Odoxa взаимно с Dentsu Consulting по поръчка на радио „ Франс-инфо “ и вестник „ Фигаро “. Според него 60% от французите са недоволни от актуализирания кабинет. При това 73% от гласоподавателите са уверени, че новото държавно управление ще продължи предходната политика без промени, а 16% даже предвиждат утежняване на обстановката. Само 10% считат, че измененията ще имат позитивен резултат.

Изследването на Френския институт за публично мнение (Ifop) демонстрира, че 58% от французите са недоволни от новия кабинет. 39% са изключително раздразнени от назначението на Кристоф Кастанер – непосредствен сподвижник на Макрон – на основния пост вътрешен министър.

Промените в държавното управление на Едуард Филип бяха осъществени тази седмица след продължителни съвещания. Повод стана оставката на някогашния вътрешен министър Жерар Колон, която беше подадена на 3 октомври. Той имаше съществени несъгласия с президента Макрон и в последна сметка разгласи, че се отдръпва от поста си, с цел да се върне в кметството на Лион, което той оглавяваше преди влизането си в държавното управление. /АФП и ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР