Французите са футболистите, които играят най-много в петте най-силни първенства

...
Французите са футболистите, които играят най-много в петте най-силни първенства
Коментари Харесай

Франция има най-много футболисти в първенствата от топ 5 в Европа

Французите са футболистите, които играят най-вече в петте най-силни шампионати в Европа през този сезон, демонстрира следващото проучване на CIES Football Observatory, която е основана в Университета на Нюшател (Швейцария).

Френските футболисти имат 19,7 % от времето на терена в лигите от Топ 5, следвани от испанците с 15,2 % и германците с 9,8. Общо жители на 85 страни са взели присъединяване в мачове на първите пет шампионати по мощ през настоящия сезон. Иначе във всяка лига най-високият % на участващи футболисти са локалните, само че разликите все пак са огромни. И до момента в който във Франция локалните играчи са 62,7 %, то в британската Висша лига англичаните са едвам 35,3 %. Данните за останалите шампионати са 39.0% в италианската серия А, 48.5% в немската Бундеслига и 61.0% в испанската лига.

Най-много французи играят в Англия - 10.9 % от общия брой на футболистите, като в Германия техният % е 8.0. Следват бразилците със 7.0 % в Италия и 6.8 % във Франция и аржентинците със 6.8 % в испанското състезание. Английската Висша лига разумно е шампионата с най-вече представители на разнообразни страни: там играят жители на 54 страни или една четвърт от членовете на ФИФА. В Серия “А” играят жители на 50 страни, 46 народи са показани посредством свои футболисти във френската Лига 1, а 45 са в Бундеслигата, а едвам 40 са в Ла Лига.
New @CIES_Football Weekly Post ranks countries according to minutes played by their representatives in the five major European leagues. (19.7%) clearly ahead (15.2%) & (9.8%). Full tables at https://t.co/3FAHu8GdMB pic.twitter.com/4eMiH2si6L
— CIES Football Obs (@CIES_Football) November 26, 2018 Холандия е нацията, която има представители в топ 10 във всяко състезание, като се изключи Франция, до момента в който южноамериканските мастодонти Аржентина и Бразилия разумно имат експорт на всички места.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР