Французите от Renault може би ще направят хибридна европейската версия

...
Французите от Renault може би ще направят хибридна европейската версия
Коментари Харесай

Дачиите поскъпват от догодина?

Французите от Renault може би ще създадат хибридна европейската версия на Dacia Duster, а и на другите модели на марката. Те ще бъдат принудени да сторят това поради все по-ожесточаващите се екологични правила, влизащи в действие от 2020 година. Информацията е на Automotive News Europe, съгласно които с въвеждането на хибриден силов тракт, бюджетното SUV ще влезе в нормите, само че и ще нарастне.

Според новите еко стандарти междинният индикатор на отработени газове би трябвало да е 95 грама CO₂ на километър, като от тази позиция за Renault Group най-проблемни ще се окажат колите с марка Dacia. Специалистите от Automotive News Europe пресмятат, че в случай че Renault не предприеме ограничения в тази тенденция, то през 2020 година ще би трябвало да заплати санкции от 450 милиона евро.

Аналитиците обаче правят оценка и друго - електрифицирането на Duster и компания ще коства на французите 671 милиона евро, което неизбежно ще докара до повишение на цените на румънските коли. В момента в Renault преглеждат разнообразни разновидности, с цел да минимизират загубите, които ще се появят в резултат на новите екологични стандарти. Това удостовери персонално шефът на отдела по продажби Оливие Мюге.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР