Французинът Себастиен Ожие увеличи шансовете си за седма поредна титла

...
Французинът Себастиен Ожие увеличи шансовете си за седма поредна титла
Коментари Харесай

Ожие си върна надеждите за WRC титла с победа на рали Турция

Французинът Себастиен Ожие усили възможностите си за седма поредна купа в Световния рали шампионат (WRC), откакто завоюва безапелационно рали Турция - 11-и кръг от календара за 2019-а. Това бе и първата победа на Ожие от месец март насам. Надеждите на Ожие за купата се върнаха и с помощта на ранното отпадане на водача в класирането От Танак с Toyota.

Ожие приключи с преднина от 34.7 сек пред своя съотборник в Citroen Есапека Лапи. Именно от него Ожие лиши водачеството в Турция в съботния следобяд и продължаваше да води и през неделните спортни прави. Трети финишира водачът на Hyundai Андреас Микелсен, на 1:04.5 мин зад спечелилия.

Sunday in Turkey: Ogier win rekindles title bid - https://t.co/NgvHH7o9Yn pic.twitter.com/n6WHJfBjgQ
— World Rally Championship (@OfficialWRC) September 15, 2019
Ожие завоюва три бонус точки от последния супер специфичен стадий, който бе извоюван от Танак. Заради повредата в автомобила му в събота заран, единствените точки, които естонецът можеше да вземе от Турция бяха точно от последната права. Там той даде най-хубави времена и добави пет точки към актива си в генералното класиране, където към този момент води пред Ожие със 17 точки.

Четири точки от последния стадий завоюва третия кандидат за купата - Тиери Нювил от отбора на Hyundai. Белгиецът претърпя злополука в събота, което го забави с четири минути, и в последна сметка той финишира на осма позиция. Това го свлече зад Ожие в класирането при водачите и на закъснение от 30 точки по отношение на Танак.

Championship Standings - Rally Turkey #WRC #WRClive #WRCliveES #RallyTurkey
— World Rally Championship (@OfficialWRC) September 15, 2019
Място в шестицата след повече от 300 километра каране по каменистите пътища на Турция откриха още Теему Сунинен с Ford Fiesta, Дани Сордо с втори Hyundai и Яри-Мати Латвала с Toyota. Седми надпреварата приключи Крис Мийк с Toyota.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР