Французинът с частна Yamaha Фабио Куартараро бе най-бързият пилот в

...
Французинът с частна Yamaha Фабио Куартараро бе най-бързият пилот в
Коментари Харесай

Куартараро пред Маркес в първата тренировка от MotoGP на Мизано

Французинът с частна Yamaha Фабио Куартараро бе най-бързият водач в първата свободна подготовка от спортния уикенд на MotoGP в Сан Марино. Французинът записа най-хубавата си обиколка – 1:33.153 мин – със свежи медиум гуми в самия завършек на сесията и завърши тренировката с задатък от четири десети по отношение на водача в шампионата Марк Маркес. Именно Куартараро бе и водачът, оглавил двудневния тест на " Мизано " в MotoGP преди две седмици. Маверик Винялес със заводска Yamaha бе единственият водач, който се доближаваше до темпото на Куартараро и Маркес по време на 45-минутната сесия.
The chequered flag flies on #MotoGP FP1!

Despite that late scare, @FabioQ20 sets the pace at Misano! #SanMarinoGP pic.twitter.com/f7VJV7tfn7
— MotoGP™ (@MotoGP) September 13, 2019
Към края на тренировката Куартараро изгуби надзор над мотора си на бързия 11-и завой, само че съумя да избави съвсем несъмнено рухване.

What happened there @FabioQ20?!

Turn 11 is the last place you want to have a moment like that! #SanMarinoGP pic.twitter.com/6R2tnMFJAj
— MotoGP™ (@MotoGP) September 13, 2019
Зад Маркес и Винялес на четвърто място в края на тренировката се подреди тест водачът на Ducati Микеле Пиро, който ще започва в Сан Марино с " уайлд кард ". Братята Алейш и Пол Еспергаро се пребориха за пета и шеста най-бързи обиколки, следвани от Франко Морбидели (Yamaha), Данило Петручи (Ducati) и Валентино Роси (Yamaha). Моторът на Доктора притегли внимание към себе си поради новата си изпускателна система и карбоново шаси.

Основният конкурент на Маркес за купата тази година Андреа Довициозо от Ducati авърши 11-и тренировката. Пред него с по-бърза обиколка се подреди Тито Рабат със сателитен Ducati, който падна на петия завой от трасето и за малко в случая не въвлече и трикратния първенец Хорхе Лоренсо. Победителят от миналия кръг във Англия Алекс Ринс (Suzuki) остана 12-и.

How close was that!

There was little to separate @Rins42 and @marcmarquez93 at Silverstone, and the two almost tangle here at Misano! #SanMarinoGP pic.twitter.com/lNajIBQwbt
— MotoGP™ (@MotoGP) September 13, 2019
И без случай Лоренсо приключи сесията с 21-во време, на над две секунди закъснение от най-хубавото достижение на Куартараро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР