Французинът Орелиен Паре-Пантр (AG2R) спечели четвъртият етап от Джиро д’Италия

...
Французинът Орелиен Паре-Пантр (AG2R) спечели четвъртият етап от Джиро д’Италия
Коментари Харесай

Паре-Пантр взе етапа в Джирото, норвежец изпревари Евенепул

Французинът Орелиен Паре-Пантр (AG2R) завоюва четвъртият стадий от Джиро д’Италия 2023. Днешният стадий – 175 км от Веноза до Лаго Лачео – беше първият по-сложен с три категоризирани височини. Паре-Пантр го измина за 4.16:04. Две секунди зад него финишира норвежецът Андреас Лекнесунд (DSM). Те бяха част от откъснала се група от седем колоездачи. На последното нанагорнище обаче останалите петима не съумяха да устоят и изостанаха с близо минута.

Групата се фрагмента 80 км след старта и удържа до края. Това стана и първото съревнование от Световния тур тази година, извоювано от откъснала се група.

Победата е трета в професионалната кариера на 27-годишния Паре-Пантр. Първата беше преди две години в Марсилия, предходната – единствено преди три месеца отново в южна Франция. Той стана 44-ят французин с етапна победа в Джирото. И се изкачи на трето място в генералното класиране.

Лекнесунд пък поведе колоната с задатък от 28 секунди пред. Днешният етапен победител е на още две секунди обратно. Четвърти на още 30 секунди закъснение е Жоао Алмейда.

Лекнесунд е едвам вторият норвежец, обличал цикламената фланелка за водач в Джирото.. Кнудсен е същинска машина тогава и има общо шест етапни победи в обиколката на Италия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР