Французинът Мартен Фуркад направи отлична стрелба и стана първият олимпийски

...
Французинът Мартен Фуркад направи отлична стрелба и стана първият олимпийски
Коментари Харесай

Фуркад: Третият изстрел бе ключът

Французинът Мартен Фуркад направи отлична пукотевица и стана първият олимпийски биатлонист със отбрана на купата си в преследването. Той смъкна 19 от 20 цели и завоюва златния орден в надпреварата на 12.5 километра, откакто в неделния спринт не сподели обичайна си точност на рубежа и пропусна три от 10 стрелби. Фуркад направи една неточност при започване на надпреварата в понеделник, само че по-късно смъкна всички цели, в това число и при изключително напрегната пукотевица един до друг с Арнд Пайфер.

" Това беше ключът към успеха, тъй като при третия изстрел вятърът се усили и беше същинско предизвикателство. Със сигурност беше най-трудният ми изстрел през целия ден. Отне ми повече време, с цел да изпратя първия патрон, само че пък бях единственият играч без неточност. Тогава осъзнах, че зависи единствено от мен кой ще бъде първенец ", сподели още Фуркад.

Това беше петият орден за Фуркад, с което той стана най-успешният французин на зимни олимпийски игри. Третото му злато пък го изравнява с алпийския скиор Жан-Клод Кили. Той стана троен първенец в Гренобъл през 1968-а. Сребърният медалист от преследването Себастиан Самуелсон не спести похвалите си към Фуркад, който го победи с 12 секунди: " Мартин е съвършеният биатлонист. Още през вчерашния ден, когато беше осми, ми стана ясно какво следва през днешния ден. Той е необикновен ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР