Французинът Люка Пуй се класира за първи път в своята

...
Французинът Люка Пуй се класира за първи път в своята
Коментари Харесай

Люка Пуй на полуфинал след победа срещу Милош Раонич

Французинът Люка Пуй се класира за първи път в своята кариера на полуфинал в шампионат от " огромния шлем ". В оспорван мач от Australian Open 2019 той се наложи над канадеца Милош Раонич със 7-6(4), 6-3, 6-7(2), 6-4 и към този момент е най-малко №23 в международната класация.
 Каролина Плишкова избави 4 мачбола и отстрани Серина Уилямс в Мелбърн
Каролина Плишкова избави 4 мачбола и отстрани Серина Уилямс в Мелбърн

Чехкинята отсрочи фантазията на американката за 24-а купа от " Големия шлем "

До в този момент Люка нямаше победа в главната скица в Мелбърн, а върхът му беше четвъртфинал на US Open. В петък той ще играе или със международния №1 Новак Джокович, или с японеца Кей Нишикори. Наставник на французина е неговата сънародничка Амели Морезмо, някогашна №1 в ранглистата на WTA.

Пуй имаше преимущество през целия дуел, като единственият му спад беше в тайбрека на третия сет, когато позволи закъснение с 0-6. Раонич съвсем се върна в мача в последната част.
 Снимка 401949
Източник:

" Определено това беше един от най-хубавите дни в моя живот. Много съм благополучен. Очаквах тежък мач, само че съумях да връщам добре и да държа постоянен сервис съвсем през целия мач. Не сложих себе си под изключително напрежение и просто се забавлявах ", показа Пуй, който през предходната година съумя да влезе в Топ 10, само че по-късно позволи спад във формата си.

Милош Раонич, който беше подложен под №16 в схемата може да е удовлетворен от представянето си в Мелбърн. Канадецът имаше сложни противници в първите два кръга трябваше да играе с Ник Кириос и Стан Вавринка. На осминафинал Раонич в профил в три сета международния №4 Александър Зверев.
 Снимка 401947
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР