Французинът Кристоф Дриди ще бъде новият генерален мениджър на Automobile

...
Французинът Кристоф Дриди ще бъде новият генерален мениджър на Automobile
Коментари Харесай

Опитен професионалист ще е новият шеф на Renault и Dacia в Румъния

Французинът Кристоф Дриди ще бъде новият общоприет управител на Automobile Dacia и Groupe Renault Румъния. Дриди, който сега е изпълнителен шеф на завода за коли на Dacia в Миовени, ще заеме управителната позиция от 1 януари 2019 година Той ще размени Джером Олив, който краткотрайно заемаше поста от септември тази година.

Също от 1 януари отпред на автомобилния цех в Миовени ще застане Мигел Оливер, сегашен шеф по качеството в Renault Palencia Испания. Той ще дава отговор за производството на моделите на Dacia в световен мащаб.

Кристоф Дриди е приключил Висшето учебно заведение по инженерни науки и технологии в Нанси, Франция и има магистърска степен по бизнес администрация от INSEAD. Започва кариерата си в Renault през 1993 година като инженер. През 2001 година се причислява към екипите на алианса Renault-Nissan в Япония, където заема поста на управител по качеството.

По-късно той е назначен за шеф по качеството в Renault Мексико, а по-късно се причислява към екипа на Technocentre във Франция.

През 2009 година става шеф по производството в завода на компанията в Казабланка, а по-късно се трансферира на същата позиция в завода в Танжер. От 1 октомври 2016 година управлява завода на Dacia в Миовени, Румъния.

Мигел Оливeр приключва политехническите университети във Валенсия (Испания) и Брауншвайг (Германия) и има тапия по стопанска система от Университета в Билбао (Испания).

Започва кариерата си в производителя на Mercedes - Daimler през 1999 година, където заема разнообразни длъжности за интервал от 17 години. Присъединява се към групата на Renault през 2016 година, когато поема позицията шеф по качеството на колите в завода в Паленсия, Испания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР