Французинът Бенжамен Павар спечели наградата за най-красив гол на световното

...
Французинът Бенжамен Павар спечели наградата за най-красив гол на световното
Коментари Харесай

Голът на Бенжамен Павар беше избран за най-красив на световното

Французинът Бенжамен Павар завоюва премията за най-красив гол на международното състезание по футбол в Русия. 22-годишният бранител беше отличен за попадението си при зрелищната победа с 4:3 против Аржентина в осминафиналите.

Освен че беше доста впечатляващ, голът на Павар пристигна в решителен миг. Аржентина направи поврат и поведе с 2:1 в 57-ата минута, само че единствено девет по-късно десният бек на " Щутгарт " изравни резултата.

След центриран отляво на другия краен защитник - Лука Ернандес, Павар посрещна топката от ждроб от границата на наказателното поле и не остави никакви шансове на вратаря Франко Армани.

Голът от директен свободен удар на колумбиеца Хосе Кинтеро във вратата на Япония (1:2) зае второто място в гласуването на публични уебсайт на ФИФА. На трето място остана попадението на Лука Модрич при разгрома на Хърватия против Аржентина (3:0).

Още един гол от директен свободен удар - на Кристиано Роналдо за зрелищното тъждество сред Португалия и Испания (3:3), беше класиран на четвърта позиция. Единственото попадение на Лионел Меси в Русия - при успеха с 2:1 против Нигерия, зае пето място.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР