Французинът Арно Демар спечели десетия етап от колоездачната обиколка на

...
Французинът Арно Демар спечели десетия етап от колоездачната обиколка на
Коментари Харесай

Арно Демар спечели десетия етап от Джирото

Французинът Арно Демар завоюва десетия стадий от колоездачната обиколка на Италия - 145 километра от Равена до Модена. Етапът, който беше чисто равнинен, не предложи особена конспирация и не докара до разбърквания на върха в генералното класиране, където водач остава представителят на домакините Валерио Конти.

First victory at the #Giro for @ArnaudDemare! #Giro | Prima vittoria al #Giro per @ArnaudDemare. pic.twitter.com/6CuzJUMEC0
— Giro d'Italia (@giroditalia) May 21, 2019
Всичко в днешния ден в " Джирото " се реши в последните метри преди финала в Модена, когато Демар се оказа по-свеж от италианеца Елиа Вивиани и германеца Рюдигер Зелих и пресече финалната линия с време от 3 часа, 36 минути и 7 секунди.

Паскал Акерман, който е водач в подреждането при спринтьорите, пострада съществено при рухване в последния километър от днешния стадий и към момента не е ясно какво е положението му, въпреки и германецът да съумя да се качи на колелото си и да пресече финалната линия.

В общото нареждане за " розовата фланелка " Конти води с 1:50 минути пред словенеца Примож Роглич и с 2:21 минути пред французина Нанс Питерс. Следващият 12-и стадий в сряда ще бъде много подобен с днешния, като състезателите още веднъж няма да би трябвало да преодоляват височини, само че ще имат по-дълга отдалеченост за превъзмогване - 221 километра от Карпи до Нови Лигуре.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР