Французинът Арно Демар от отбора на Групама спечели 18-ия етап

...
Французинът Арно Демар от отбора на Групама спечели 18-ия етап
Коментари Харесай

Арно Демар спечели 18-ия етап на Тур дьо Франс

Французинът Арно Демар от тима на " Групама " завоюва 18-ия стадий от 105-ата Обиколка на Франция за наслада на локалните почитатели на колоезденето. Демар измина най-бързо 171-километровия равнинен стадий от Три-сюр-Байс до По и пресече финалната линия за 3 часа, 46 минути и 50 секудни, с което донесе трета етапна победа на домакините в тазгодишното издание на Тура след двете преди този момент на Жулиен Алафилип. Втори на сантиметри зад Демар приключи различен французин - Кристоф Лапорт, а трети остана норвежежът Александър Кристоф. За Демар това бе втора етапна победа в кариерата му и първа за 2018 година.

Профилът на днешния стадий направи по този начин, че в челото на генералното класиране да не настъпят никакви разбърквания, откакто първите 89 колоездачи приключиха с равно време с това на спечелилия. Първи в общото нареждане за " жълтата фланелка " е британецът Гераинт Томас от тима на " Скай ", който води с 1:59 минути пред втория Том Дюмулен (Холандия) и с 2:31 минути пред четирикратния победител Крис Фрум (Великобритания), който е трети. В челната шестица попадат още словенецът Примож Роглич, колумбиецът Наиро Кинтана, който през днешния ден претърпя рухване в средата на стадия, и холандецът Стивън Кройсвайк.

В класиранията за обособените фланелки със " зелената " за най-хубав спринтьор продължава словакът Петър Саган, Жулиен Алафилип е с " бялата на червени точки " за най-хубав катерач, а Пиер Роже Латур е с бялата фланелка, защото е първи при състезателите до 23 години. В отборното нареждане води " Мовистар ".

Утре следва " кралският " стадий в Пиринеите, в който състезателите ще изминат 200,5 километра от Лурдес до Ларунс, като трасето ще премине през две изкачвания от четвърта категория, едно от втора, едно от първа и двете доста тежки от висша категория на Турмале и Д'Обиск.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР