Французинът Арно Демар (Groupama-FDJ) спечели първа етапна победа в Обиколката

...
Французинът Арно Демар (Groupama-FDJ) спечели първа етапна победа в Обиколката
Коментари Харесай

Арно Демар с първа етапна победа в Джирото

Французинът Арно Демар (Groupama-FDJ) завоюва първа етапна победа в Обиколката на Италия в кариерата си, откакто победи в десетия стадий - 145 километра от Равена до Модена.
 Роглич завоюва и второто тичане по часовник в Джирото
Етапът, който беше равнинен, не предложи особена конспирация и не докара до разбърквания на върха в генералното класиране.

Всичко в днешния ден се реши в последните метри преди финала в Модена, когато Демар се оказа по-свеж в спринта от италианеца Елиа Вивиани (Deceuninck-QuickStep) и германеца Рюдигер Зелих (Bora-Hansgrohe) и пресече финалната линия с време от 3 часа, 36 минути и 7 секунди.

Паскал Акерман (Bora-Hansgrohe), който е водач в подреждането при спринтьорите, пострада съществено при рухване в последния километър преди финала, само че съумя да се качи на колелото и да приключи.

В генералното класиране италианецът Валерио Конти от UAE Team Emirates резервира задатъка си от 1:50 минути пред словенеца Примож Роглич от Team Jumbo-Visma и с 2:21 минути пред французина Нанс Питерс от AG2R La Mondiale.

Следващият 12-и стадий в сряда ще бъде много подобен с днешния като релеф, само че колоездачите ще имат по-дълга отдалеченост за превъзмогване - 221 километра от Карпи до Нови Лигуре.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР