Французинът Алекси Пинторо направи отлично спускане в слалома валиден за

...
Французинът Алекси Пинторо направи отлично спускане в слалома валиден за
Коментари Харесай

Алекси Пинторо над всички в комбинацията в Бормио

Французинът Алекси Пинторо направи чудесно втурване в слалома годен за алпийска композиция в италианския курорт Бормио и завоюва двойната конкуренция за международната купа със сумарно време от 2:41.13 минути.

 Федерика Бриньоне завоюва гигантския слалом в Лийнц
Федерика Бриньоне завоюва гигантския слалом в Лийнц

Виктория Ребенсбург остана втора, Микаела Шифрин трета

Пинторо беше на 19-о място след спускането с закъснение от 1.65 секунда след лидера италианеца Доминик Парис. Алекси беше непогрешим сред слаломните порти и финишира за 50.77 секунди.

Петер Фил зарадва публиката на домакините с второто си място. Той беше трети след спускането и с добър слалом записа време от 2:41.55 минути.

Норвежецът Шетил Янсруд е третият качил се на почетната стълбичка със 7-о място в спускането и 6-о в слалома. Той изостана единствено на 3 стотни след Фил с време 2:41.58 минути.

Австриецът Винсент Крихмайер даде второ време, само че беше дисквалифициран за погрешно премината предпоследна врата.

Водачът след спускането Доминик Парис правеше добър слалом, само че адреналинът му пристигна малко допълнително и направи съдбовна неточност, която го извади от надпреварата.

В генералното класиране за международната купа отпред е шесткратният победител Марсел Хиршер от Австрия с 534 точки. Втори е норвежецът Хенрик Кристоферсен с 505 точки.

На трето място излезе Янсруд с 465 точки, а четвърти е различен " викинг ", Аксел Лунд Свиндал с 405 точки. Хиршер, Кристоферсен и Свиндал не стартираха през днешния ден.

 Снимка 331383
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР