Французинът Александър Жение спечели 12-ия етап от колоездачната Обиколка на

...
Французинът Александър Жение спечели 12-ия етап от колоездачната Обиколка на
Коментари Харесай

Александър Жение спечели 12-ия етап от Вуелтата, испанец е новият лидер

Французинът Александър Жение завоюва 12-ия стадий от колоездачната Обиколка на Испания, откакто победи с време 4:22.59 часа. 12-ият стадий беше с дължина 181.1 километра от Мондонедо до Фаро де Естаса де Берас. За Жиние успеха е и общо трета във Вуелтата, като първата е през 2013-а, а втората през 2016-а година.

Със същото време, само че втори при финалния спринт остана Дилън ван Баарле (Холандия), а трети е Марк Падун от Украйна.

Резултатите от през днешния ден дадоха шанса на Хесус Ерада от Испания да излезе начеро в генералното класиране, откакто завърши на 2:32 минути от лидера. Британецът Саймън Йейтс изостана на 11 минути и трябваше да се помири със слизането на 2-о място в основното самостоятелно класиране.

Началото беше много бурно досега, в който 17 колоездачи се откъснаха от главната група. Сред тях бяха Винченцо Нибали, Марк Падун, Александър Жение, Дилан Тейнс, Давиде Формоло, Томас де Генд, Дилан ван Баарле и Хесус Ерада. Тази група в един миг поведе с повече от 10 минути от останалата част от колоната.

22 километра преди края нападнаха Виктор Кампенертс (Лото Саудал), Джанлука Брамбила (Трек-Сегафредо), Формоло (Бора) и Падун, като се откъснаха с повече от минута и половина. Но единствено след няколко километра бяха застигнати от Жение, Дилан Тейнс, Дрийс Девенинс и ван Баарле, които излязоха отпред. Ерада просто не позволи да бъде изтласкан обратно и въпреки всичко приключи на 2:32 минути, което му подсигурява задатък на върха при първото му присъединяване във Вуелтата макар неговите 28 години.

Инцидент помрачи ненапълно успеха на Жение, откакто човек от организационния комитет се изпречи на към този момент финиширалите колоездачи и спечелилият, както и идващите бяха препънати и паднаха на асфалта.

Времето на новия водач в генералното класиране е 50:28:56 часа, следван от Йейтс, който е на 3:22, Алехандро Валверде е 3-и на 3:23, а колумбиецът Наиро Кинтана остана 4-и на 3:36.

13-и стадий е на следващия ден и първи от три следващи планински, включващи височини от всевъзможни категории и 11 % денивелация на терена.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР