Французинът Адриан Манарино ще бъде съперникът на Григор Димитров във

...
Французинът Адриан Манарино ще бъде съперникът на Григор Димитров във
Коментари Харесай

Адриан Манарино среща Григор Димитров във втория кръг във Вашингтон

Французинът Адриан Манарино ще бъде противникът на Григор Димитров във втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка във Вашингтон.

В среща от първия кръг 67-мият в международната класация Манарино надигра без особени проблеми участващия с " уайлд кард " Брадли Клан (САЩ) с 6:2, 6:4. Манарино завоюва мача за час и 18 минути, като завоюва 25 от разиграни 28 точки на негов първи сервис. Французинът осъществя и три пробива в срещата, като не даде нито един брейкбол на Клан.

До момента Манарино и Димитров, който е подложен под номер 5 в турнирната скица и стартира непосредствено от втория кръг, са играли три пъти един против различен, като и трите пъти триумфът е бил за българския представител.

В исторически проект американската столица не е сполучлива дестинация за топ ракетата ни. Само два пъти в кариерата си Григор Димитров е записвал повече от една победа в участията си във Вашингтон и това се случва в първите му два шампионата на сметката там. Той прави дебют през 2011 година, а най-хубавото му показване е от 2013 година, когато доближава четвъртфиналите.

След четиригодишно спиране предишния сезон Григор се завърна във Вашингтон, само че отпадна на старта си от Иля Ивашка с 2:6, 6:7(4). Все отново, това значи, че той няма точки за отбраняване и може да надгради над предходните си резултати, както и да си върне 18-ото място в международната класация, което тази седмица му лиши Роберто Баутиста Агут с класирането си на финала в Кицбюел.

В други по-интересни срещи от първия кръг носителят на три трофеи от Големия шлем Анди Мъри отстъпи с 6:7(8), 6:4, 1:6 на шведа Микаел Имер след 2 часа и 52 минути игра.

Радост обаче имаше за различен английски представител - Кайл Едмънд, който реализира първата си победа в шампионат от АТП от близо две години. Едмънд надигра японеца Йосуке Ватануки с 6:4, 7:6(8). В идващия кръг Едмънд ще играе със сънародника си Даниел Евънс.

Наградният фонд на шампионата във Вашингтон е 1 953 285 щатски $.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР