Франция заяви в петък, че съжалява за решението на САЩ

...
Франция заяви в петък, че съжалява за решението на САЩ
Коментари Харесай

Франция и страни от НАТО съжаляват, че САЩ се оттегля от договора Открито небе

Франция съобщи в петък, че съжалява за решението на Съединени американски щати да се отдръпна от 35-странния контракт " Открито небе " , допускащ невъоръжени полети за наблюдаване над страните членки, макар че споделя загрижеността от използването на контракта от страна на Русия, оповестява " Ройтерс ".

Администрацията на Съединени американски щати съобщи, че Русия неведнъж е нарушавала изискванията на пакта. Русия съобщи, че Съединени американски щати не са дали никакви доказателства в поддръжка на това изказване.

Френското външно министерство съобщи в взаимно изказване с Германия, Белгия, Испания, Финландия, Италия, Люксембург, Холандия, Чехия и Швеция , че договорът остава " функционален и потребен ".
 Русия: Напускането на Съединени американски щати на Открито небе ще засегне всички
Русия: Напускането на САЩ на Открито небе ще засегне всички

Кремъл е подготвен на договаряния с Белия дом

Съюзниците от НАТО и други страни като Украйна не желаеха Вашингтон да не напуща Договора , чиито невъоръжени прелитания са ориентирани към подсилване на доверието измежду членовете и обезпечаване на предизвестие за непредвидени военни офанзиви.

Представителите на НАТО разискват през днешния ден бъдещето на контракта . Представител на НАТО споделя загрижеността, изразена на срещата на върха на водачите на съюза през 2018 година, че " изборното използване на Русия " на " Открито небе " подкопава тяхната сигурност.

" По-специално, ние сме обезпокоени, че Русия е лимитирала полетите над избрани региони ", съобщи формалният представител.

" Съюзниците не престават да се съветват по отношение на бъдещето на контракта и Северноатлантическият съвет се среща през днешния ден, с цел да разиска казуса. "
 Сенатор прикани Тръмп Съединени американски щати да не излиза от контракта
Сенатор прикани Тръмп Съединени американски щати да не излиза от контракта " Открито небе "

Тръмп води страната към подчинение от лидерската позиция, счита Джин Шахин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР