Франция заяви, че Европейският съюз не може да одобри автоматично

...
Франция заяви, че Европейският съюз не може да одобри автоматично
Коментари Харесай

Франция: ЕС не може да одобри автоматично отлагане на Брексит

Франция съобщи, че Европейският съюз не може да утвърди автоматизирано отсрочване на Брексит, както пожела по-рано през днешния ден английският министър председател Тереза Мей, съобщи Ройтерс.

Мей изиска малко закъснение на излизането на Англия от Европейски Съюз до 30 юни.

"Позицията на Франция е доста елементарна - английският министър председател би трябвало да ни изясни какъв брой дълго и защо желае отсрочване и да ни даде гаранции ", сподели представителят на френското държавно управление Бенжамен Гриво. Той предизвести, че "отлагането обаче не е нито автоматизирано, нито несъмнено ".

Германия приветства настояването на Англия за пролонгация, съобщи ТАСС, като цитира държавния представител Щефен Зайберт.

По думите му на срещата на върха на Европейски Съюз на следващия ден този въпрос ще бъде разискван в детайли. Той обаче не предвижда дали тогава ще има съответен резултат.

Чешкият министър председател Андрей Бабиш сподели, че неговата страна ще поддържа настояването на Англия за отлагане на датата за излизане от Европейски Съюз, съобщи Асошиейтед прес.

Пред депутати в Народното събрание Бабиш декларирал, че Брексит без договорка ще бъде най-лошият вероятен излаз и че най-хубавото решение би било организирането на втори референдум във Англия, резултатът от който да остави страната в Европейски Съюз. Бабиш е декларирал още, че гласоподавателите на референдума за Брексит преди три години са били повлияни от "дезинформация ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР