Франция започва да отхлабва ограниченията, въведени срещу новия коронавирус, този

...
Франция започва да отхлабва ограниченията, въведени срещу новия коронавирус, този
Коментари Харесай

Франция отхлабва карантинните мерки този уикенд

Франция стартира да отхлабва рестриктивните мерки, въведени против новия ковид, този уикенд, позволявайки на магазините от несъществено значение още веднъж да отворят порти, съобщи „ Би Би Си “.

В свое телевизионно послание президентът Еманюел Макрон разгласи, че хората ще имат опция да споделят „ моменти със фамилията си “ на идните празници, само че питейните заведения и заведенията за хранене ще останат затворени до 20 януари.

По думите му страната е преодоляла пика на втората вълна от коронавирусната зараза.

По-голямата част от карантинните ограничения ще бъдат отстранени на 1 декември за празничния интервал с отварянето на кината и премахването на общите ограничавания за пътешестване, стига новозаразените да спаднат до по-малко от 5 хиляди дневно.

Макрон дефинира новините за сполучливите тествания на имунизациите на няколко биофармацевтични компании като „ искрица вяра “ и разгласи проектите Франция да стартира имунизации против COVID-19 „ в края на декември или при започване на януари “, с първичен фокус върху възрастните и най-уязвимите.

„ Трябва да създадем всичко да избегнем трета вълна, да създадем всичко да избегнем трети локдаун “, сподели президентът.

По-късно в обществената мрежа Twitter той означи, че всички компании, принудени да останат затворени поради рестриктивните мерки, имат избор да получат до 10 хиляди евро от „ фонда за взаимност “ или да им бъдат изплатени 20% от оборота им.

От началото на пандемията страната е записала над 2.2 млн. случая на ковид и към 50 хиляди умряли с потвърдена зараза.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР