Франция започна дапредприема конкретни мерки, за да се подготви за

...
Франция започна дапредприема конкретни мерки, за да се подготви за
Коментари Харесай

Франция се готви за недостиг на ток през зимата

Франция стартира дапредприема съответни ограничения, с цел да се приготви за възможни спирания на електроснабдяването в разнообразни елементи на страната през зимата.

Причина за това са проблемите с френските атомни електроцентрали.Поддръжката на няколко от тяхбеотложена, а огромна част от 56-те реактора в страната към момента не са включени в мрежата.

Френското държавно управление акцентира, че има подписано съглашение за взаимопомощ с Германия, което планува Франция да доставя природен газ на Германия и да получава електрическа енергия при положение на потребност.

Ако следва спиране на електрозахранването, жителите ще бъдат в детайли осведомени един ден авансово посредством особено мобилно приложение.

Токът няма да бъде спиран в лечебните заведения и в други значими обекти.Мерките обаче ще обиден железопътните линии, метрото, учебните заведения, университетите и други

Очаква се премиерътЕлизабет Борн даинструктира районните чиновници да имат подготвеност за следени спирания на подаването на електричество за не повече от два часа, оповестява пресцентърът на френското държавно управление.

Според френските управляващи дефицит на електрическа енергия може да поражда сред 8 и 13 ч. и сред 18 и 20 ч., когато потреблението е най-голямо.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР