Франция заплаши да отхвърли молбата на британския премиер Тереза ​​Мей

...
Франция заплаши да отхвърли молбата на британския премиер Тереза ​​Мей
Коментари Харесай

Франция заплашва да отхвърли молбата за отлагане на Brexit

Франция заплаши да отхвърли молбата на английския министър председател Тереза ​​Мей за тримесечно отсрочване на Brexit, в случай че тя не може да подсигурява приемането на проекта ѝ за овакантяване от Народното събрание, като вероятно ще изпрати Англия без съглашение.

Мей изиска от Европейския съюз да позволи на Англия да удължи Brexit до 30 юни, а водачите на Европейски Съюз се чака да обсъдят въпроса на среща на върха в четвъртък. Решението би трябвало да бъде взето единомислещо от всички останали 27 държави-членки на Европейски Съюз.

Някои страни от Европейски Съюз, в това число Германия, дадоха значително позитивен отговор на настояването на Мей.

Но когато часовникът отброи и последния част до формалната дата за овакантяване на Англия на 29 март, френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан декларира, че Мей ще би трябвало да направи своята позиция ясна пред водачите на Европейски Съюз в Брюксел.

" Нашата позиция е да изпратим на британците ясно и просто обръщение: както неведнъж е казвала Тереза ​​Мей, има единствено две благоприятни условия да се излезе от Европейски Съюз: одобрение на постигнатото преди месеци съглашение за отдръпване или излизане без договорка ", споделя Льо Дриан пред френския парламент.
 £1 трилион напуща Острова поради Brexit
£1 трилион напуща Острова поради Brexit

Англия губи и 7 000 работни места във финансовия бранш

" Ситуация, при която Мей не е в положение да показа на Европейския съвет задоволително гаранции за достоверността на нейната тактика, ще докара до отменяне на настояването за удължение и избор за излизане без съглашение ", споделя той.

Желанието за отсрочване на Мей дойде единствено девет дни преди Англия публично да напусне Европейския съюз и означи последния поврат допълнително от две години на договаряния, които приведоха английската политика в безпорядък и разгромиха властта на министър-председателя.

След като отхвърли в Народното събрание отвори опцията Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение и равномерен преход, Мей съобщи, че остава ангажирана да напусне " по плануван метод " и желае да отсрочи Brexit до 30 юни.

Нейното изказване провокира неспокойствие в Народното събрание, където опозиционната Партия на Лейбъристите я упрекна в " изнудване, тормоз и рушвет ", поради опитите си да прокара своята договорка.

Документ на Европейската комисия, забелязан от Reuters, съобщи, че забавянето би трябвало да бъде или с няколко седмици по-кратко, с цел да се избегне конфликт с европейските избори през май, или да продължи най-малко до края на годината, което би задължило Англия да взе участие в изборите.

Паундът падна внезапно, когато Мей изиска удължение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР