Франция забранява всички пропалестински демонстрации след кървавото нападение на Хамас

...
Франция забранява всички пропалестински демонстрации след кървавото нападение на Хамас
Коментари Харесай

Франция забрани пропалестинските протести, ще експулсира незабавно за антисемитски прояви

Франция не разрешава всички пропалестински демонстрации след кървавото нахлуване на Хамас против Израел с претекста, че сходни митинги заплашват публичния ред.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин съобщи в записка до районните префекти, че демонстрациите " могат да доведат до нарушение на публичния ред ", като добави, че уредниците би трябвало да бъдат задържани, както и всички извършители на реда.

В прорез със заповедта му няколкостотин души се събраха на централния площад " Република " в Париж, крещейки пропалестински и антиизраелски лозунги, оповестиха репортери на Агенция Франс Прес.

По-рано Дарманин заяви пред френските медии, че след нападението на Хамас против Израел в събота във Франция са регистрирани над 100 " антисемитски прояви ", а 24 души са задържани.

В заповедта си до префектите Дарманин също по този начин повтори настояването си на чужденците, отговорни за антисемитски прояви или за пропагандиране на тероризъм, " систематично да се лишава разрешението им за престояване " и да бъдат експулсирани " неотложно " от Франция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР