Франция забранява със закон употребата на мобилни телефони в училищата.

...
Франция забранява със закон употребата на мобилни телефони в училищата.
Коментари Харесай

Франция забранява и криминализира употребата на смартфони в училище

Франция не разрешава със закон използването на мобилни телефони в учебните заведения. Депутатите от двете камари на Народното събрание се споразумяха по проектозакон, с който от септември потреблението на мобилни устройства в образователните заведения ще се санкционира, в случай че не става въпрос за просветителни цели, оповестява Агенция Франс Прес.

Мярката бе едно от предизборните обещания на президента Еманюел Макрон. Учителите призоваваха за приемането на възбраната, с цел да съумеят да сведат до най-малко разсейването на учениците си в клас. Във Франция девет от 10 деца на възраст сред 12 и 17 години имат смарт телефон.

Освен че ще понижи използването на телефони от страна на учениците в час, задачата на закона е и да отбрани подрастващите от нездравословно онлайн наличие като порнография, принуждение и кибертормоз. Учителите към този момент ще могат и напълно законно да конфискуват телефоните на учениците, в случай че това е належащо. Ръководството на всяко учебно заведение ще реши по какъв метод да приложи възбраната – дали да накара учениците да предават телефоните си на входа на учебното заведение или да изисква от тях единствено да ги държат изключени в раниците си.

Законопроектът се чака да бъде гласуван от Сената на 26 юли и да получи окончателното утвърждение на депутатите от Националното заседание на 30 юли, предава БГНЕС.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР