Франция за пръв път ще определи квоти за броя работници

...
Франция за пръв път ще определи квоти за броя работници
Коментари Харесай

Франция ще въведе квоти за трудова миграция от страни извън ЕС

Франция за пръв път ще дефинира квоти за броя служащи имигранти от страни отвън Европейския съюз, съобщи министърът на труда Мюриел Пенико, представена от " Ройтерс ".

По думите й квотите ще бъдат избрани през лятото следващата година, а държавното управление ще сформира лист с специалностите, за които ще важат.

Миналия месец френският министър председател Едуар Филип сподели, че не е срещу въвеждането на квоти за мигранти – част от напъните на държавното управление му да отговори на опасенията на гласоподавателите по отношение на имигрантите, от които се възползват крайнодесни политици.

Правителството обаче би трябвало да внимава, тъй като е под напън и от личните си поддръжници да се опълчи на всевъзможни ограничения, считани за рабски към крайнодесните.

" Нашият приоритет е да помогнем да французите да се върнат на пазара на труда. След това е да приветстваме бежанците и да им дадем опция да си намерят работа ", добави министърът. " Ако към момента има потребност за положителното на страната и на фирмите, ще включим хората, от които се нуждаем, според от специалността и квалификациите им ", добави Пенико.

Скорошно изявление на Макрон, че " избирам хора, идващи от Гвинея или от Кот д`Ивоар, които са тук и правят работа, в сравнение с българи или украинци с техните незаконни канали ", провокира дипломатическо напрежение във София.

" Предпочитам да имаме законна, записана, учредена на квоти имиграция за избран брой години, в сравнение с потайната, нерегистрираната работа. Предпочитам хора, идващи от Гвинея или от Кот Д`Ивоар, които са тук и правят работа, в сравнение с българи или украинци с техните незаконни канали ", съобщи Макрон в изявление за списание Valeurs Actuelles, оповестено в сряда. В него той изяснява във връзка апелите да бъдат затворени границите за имигранти: " Изправени сме пред голямо двуличие - ресторантьорският и строителният бизнес не могат да съществуват без имиграция и да се твърди противоположното е просто неверно ".

По-късно българският дипломат в Париж бе претрупан да съобщи протестна нота поради изявлението, а френското списание " Поан " заяви, че Макрон се обадил персонално на премиера Бойко Борисов, с цел да разсее напрежението. Вчера по напътствие на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева заместникът ѝ Петко Дойков извика на диалог в Министерството на външните работи (МВнР) посланика на Франция в страната Флоранс Робин.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР