Франция вярва, че Северният морски път ще е успешен. В

...
Франция вярва, че Северният морски път ще е успешен. В
Коментари Харесай

Париж вярва в успеха на Северния морски път

Франция има вяра, че Северният морски път ще е сполучлив. В развиването му ще вземат участие и  много френски компании. Това е декларирал посланикът на Франция по въпросите за Арктика и Антарктида Оливие Поавр д`Арвор в изявление в границите на Петербургския интернационален стопански конгрес.

" Аз бих желал да ви предам обръщение от президента на Френската република Еманюел Макрон. Той ме изпрати в Русия, с цел да обсъдя вопроса за Арктика и Антарктида. Ние имаме вяра в триумфа на Северния морски път. Ние имаме вяра, че това ще бъде значима икономическа артерия. Много френски компании ще вземат участие в развиването на морския път ", е споделил Оливие Поавр д`Арвор.

Дипломатът е изразил вяра за допустимо съдействие на френската страна с   " Росатом “. " Френските инвестори фактически са доста заинтригувани за присъединяване в развиването на този район ", е  добавил д`Арвор.

Той е съобщил, че след няколко дни ще съобщи обръщение от френския водач за президента на Русия Владимир Путин.

Северният морски път е корабоплавателен маршрут, основна морска връзка в съветската част на Арктика. Той минава около северните крайбрежия на Русия през моретата на Северния ледовит океан (Баренцово море, Карско, Лаптев, Източно-Сибирско, Чукотско и Берингово). Северният морски път съединява европейските и далекоизточните пристанища на Русия, а също по този начин устията на корабоплавателните сибирски реки в единна транспортна система. Северният морски път е с дължина от 5600 километра.

 

Северният морски път

е най-краткият маршрут по вода сред Европа и Азиатско-тихоокеанския регион и най-значимата морска транспортна автомагистрала в Арктика. Разпростира се в Северния ледовит и в Тихия океан, основно по протежението на руския арктически бряг. Дължината му от Санкт Петербург до Владивосток възлиза на 14 280 километра. Теоретично икономията от дистанцията доближава до 50% спрямо употребяваните направления през Суецкия и Панамския канал. Потенциалът за транспорт на артикули по този маршрут се прави оценка на 50 млн. тона годишно. Връзката му с плавателните реки на Сибир го окачествява и като общоруска транспортна система. Поради суровите условия, оптималните разновидности за плавания по него внезапно варират.

С измененията в климата обаче се чака, че нещата ще се трансформират и Северният морски път ще стане по-лесен за потребление и за по-дълго време през годината. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР