Франция връща извънредното санитарно положение и въвежда вечерен час в

...
Франция връща извънредното санитарно положение и въвежда вечерен час в
Коментари Харесай

Затягане! Франция връща извънредното положение заради Covid-пандемията

Франция връща изключителното санитарно състояние и вкарва вечерен час в Париж и още осем от най-големите градове. Това заяви нощес в особено изявление президентът Еманюел Макрон.

Вечерен час за близо една трета от популацията на Франция - това следва след оповестените нощес ограничения. Те влизат в действие от събота, 17 октомври от 21.00 ч. до 06.00 ч. сутринта. Всички хранителни и културни заведения би трябвало да затварят в този час, придвижването на открито без основателна причина ще се санкционира с санкция от 135 евро.

Въпреки тази фрапантна мярка французите ще могат да пътуват през идващата есенна почивка. Частните събирания обаче би трябвало да бъдат лимитирани до 6 души на маса, предизвести президентът Макрон.

Той даде обещание финансови помощи за засегнатите браншове и за хората с най-малък приход.

Мерките ще важат четири седмици и могат да бъдат продължени, само че за това е нужно утвърждението на Народното събрание.

Числото на заболелите се повишава обезпокоително, 32% от леглата в реанимацията са заети от заболели от Covid-19.

Според изследване на " Харис интерактив " (Harris Interactive) болшинството от французите утвърждават ограниченията, само че реакциите са сериозни, изключително измежду ресторантьорите и здравните служащи, които стачкуват против тежките условия на работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР