Франция влезе в глобалното състезание в разработването на товарни летателни

...
Франция влезе в глобалното състезание в разработването на товарни летателни
Коментари Харесай

Франция прави товарен дирижабъл 2 пъти колкото Boeing 747, който ще пренася по 60 тона

Франция влезе в световното съревнование в създаването на товарни летателни машини, като показа своя нов дирижабъл с дължина от над 150 метра, предопределен да придвижва дървен материал.

Страната показа създаването на компанията Flying Whales, който ще може да придвижва товар от над 60 тона, а от производителя показват, че особеното при него е потреблението на нов способ за закрепване на товара.

От сдружението към този момент са си обезпечили капитал от 200 милиона евро, като възнамеряват да създадат и първично обществено предложение на акции през 2021 година. Тогава се чака и първият тестов полет на летателната машина.

" През годините има доста планове за сходни дирижабли, само че има и доста провали с такива ", разяснява създателят на Flying Whales Себастиен Бюгон в изявление, представен от Bloomberg. " Ние имаме солидна база. Пазарът на дървен материал ще подсигурява възвръщаемостта на вложенията ни ", изяснява той.

Машината ще бъде два пъти по-дълга от Boeing 747. Тя ще бъде задвижвана от дребни дизелови или електрически мотори, които ще би трябвало да работят на минимална мощ.

Според изчисленията на компанията те ще могат да си обезпечат продажби за 5 милиарда евро в идващите 10 години, като потенциалът на индустриалните им бази във Франция и Китай е 150 машини.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР