Франция, Великобритания и Германия призоваха в писмо до ООН за

...
Франция, Великобритания и Германия призоваха в писмо до ООН за
Коментари Харесай

Искат ООН да разследва иранските дронове в Украйна

Франция, Англия и Германия приканиха в писмо до Организация на обединените нации за независимо следствие на иранските безпилотни самолети, които съгласно Запада Русия употребява във войната в Украйна. Тези дронове се употребяват от Русия в нейната нападателна война против Украйна при набези против гражданска инфраструктура и градове в цяла Украйна, което води до гибелта на почтени цивилни жители, пишат те.

В украинския град Николаев се чуват звуци от ирански безпилотни самолети. Украинците настояват, че съветската войска прави набези с дронове през нощта, а артилеристите постоянно виждат вредите, които те нанасят, едвам призори.

Александър Кривобог от години обезврежда невзривени ракети, гранати и бомби. За първи път се сблъсква с ирански безпилотни самолети през септември. Той споделя, че това в действителност е примитивна машина с дървено витло, само че извънредно рискова. 

 
Това е термобарично оръжие, което възпламенява въздуха. Дори в случай че самият дрон нанесе дребни вреди на постройката, има огромна възможност детонацията да аргументи големи опустошения.
Александър Кривобог, полицейски специалист по неутрализиране на бомби в Николаев

Останките от дрона се транспортират до базата и се изследват. Оръжията от Иран имат и елементи от Полша, Италия и други западни страни. Една единствена бойна глава може да разпръсне стотици дребни бомби на огромна повърхност, от които единствено някои се взривяват незабавно.

 
Подозирам, че ще ни трябват доста години, десетилетия, а може би даже епохи, с цел да създадем този регион още веднъж безвреден.
Александър Кривобог, полицейски специалист по неутрализиране на бомби в Николаев

Експертите по неутрализиране на бомби са все по-заети, защото отстъпващите съветски сили оставят след себе си останки от експлозиви. Според Александър се чака те да продължат да убиват дълго след края на войната.

Западните страни упрекнаха Иран, че доставя безпилотни летателни апарати, които Москва употребява за нанасяне на удари в Украйна, а Белият дом съобщи, че ирански личен състав е бил на място в Крим и е помагал на съветските сили да правят набези с безпилотни летателни апарати.

Организацията на обединените народи удостовери над 6300 цивилни смъртни случая и съвсем 10 000 ранени в Украйна, откогато Русия нахлу в нейната съседка на 24-ти февруари. Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида съобщи, че броят на жертвите в Украйна евентуално е по-висок, защото въоръженият спор може да забави отчетите за смъртни случаи.

Международната организация сподели още, че множеството от записаните цивилни жертви са породени от потреблението на избухливи оръжия с необятна зона на влияние, в това число обстрел от тежка артилерия и ракетни системи за неведнъж изстрелване, както и от ракетни въздушни удари.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР