Франция, Великобритания и Германия предупредиха Иран по официален дипломатически път,

...
Франция, Великобритания и Германия предупредиха Иран по официален дипломатически път,
Коментари Харесай

Париж, Берлин и Лондон предупредиха Иран да не отстъпва от ядреното споразумение

Франция, Англия и Германия предизвестиха Иран по формален дипломатически път, че Техеран ще се сблъска със съществени последствия, в случай че понижи степента на осъществяването на нуклеарното съглашение от 2015 година Това обявиха двама европейски дипломати, представени от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Дипломатическият демарш е бил насочен на 22 юни. Източниците прецизираха, че задачата е била Иран да бъде предизвестен да не понижава отговорностите си по съглашението. Франция, Англия и Германия са трите европейски страни, подписали нуклеарното съглашение.

Засега не е ясно с какви последствия може да се сблъска Иран за несъблюдение на отговорностите си. Не е ясно и дали Иран е дал отговор на европейския демарш, въпреки че на 23 юни иранският заместник-министър на външните работи Абас Арагчи беше представен от иранската държавна телевизия, че страната му няма да се откаже от решението да понижава уговорките си по нуклеарното съглашение.

Трите европейски страни поставиха доста старания да поддържат съглашението сред огромните международни сили и Иран, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп едностранно се изтегли от него предходната година и стартира още веднъж да постанова американските наказания.

Миналата седмица Иран заплаши на 27 юни да приключи спазването на лимита, натрапен със договорката от 2015 година върху неговите ресурси от уранов хексафлуорид.

В края на предходната седмица американският президент Доналд Тръмп удостовери, че в последния миг се е отказал от въздушен удар против цели в Иран, който е можел да докара до 150 жертви, а ирански военни обясниха, че са могли да смъкват и боен аероплан с 35 души на борда, който придружавал дрона. По-рано Съединени американски щати упрекнаха Иран за набези против два петролни танкера в Оманския залив.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР