Франция върви към облекчаване на ограничителните мерки, тъй като здравните

...
Франция върви към облекчаване на ограничителните мерки, тъй като здравните
Коментари Харесай

Епидемията в Европа: Облекчаване на ограниченията и предпазливост

Франция върви към облекчение на ограничаващите ограничения, защото здравните индикатори по отношение на епидемията от ковид са положителни, съобщи френският министър председател Едуар Филип в миг, в който страната се готви от 2 юни да облекчи още повече рестриктивните мерки, въведени поради ковид.

В страната ще се вдигнат рестриктивните мерки за напредване. Досега се позволяваше напредване в радиус от 100 километра. Това предписание беше въведено на 11 май. Считано от 2 юни, възбраната за напредване ще бъде прекратена, сподели министър председателят. Той обаче акцентира, че всички би трябвало да бъдат бдителни и да не не помнят, че колкото повече се движат, толкоз повече вирусът може да се популяризира във Франция.

Във Франция умрелите от Covid-19 за последните 24 часа са 66, бе обявено нощес. Така за осми следващ ден броят на новите смъртни случаи е под 100. Броят на новите инфектирани се усилва напълно малко, което значи, че най-тежкият интервал от епидемията в страната към този момент да е отминал, като се има поради, че сред 1 и 15 април новите смъртни случаи бяха приблизително 910 за денонощие. Намалява и броят на пациентите с ковид в лечебните заведения и по-спечиално в интензивните отделения, с което се резервира низходящата наклонност от последните близо седем седмици.

Премиерът Филип сподели, че и Париж към този момент няма да бъде считан за " алена зона " във връзка с ковид, защото рисковете, свързани с вируса, се движат надолу към равнище " оранжево ". Това значи, че Париж не е по този начин свободен от вируса, като други френски региони с по този начин нареченото равнище " зелено ", само че карантинните ограничения ще бъдат облекчени, а парковете още веднъж ще бъдат отворени.

Филип сподели на 67-те милиона французи, че заплахата към момента дебне и държавното управление ще обърне особено внимание на индикаторите за публичното здраве в Париж и близките региони, паралелно с облекчаването на ограниченията. " Свободата ще стане предписание, а възбраната - изключение ", сподели Филип в телевизионно послание нощес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР